Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

To iPhone μιλά ελληνικά


Η τρίτη έκδοση που έρχεται στις 17 Ιουνίου θα υποστηρίζει τη γλώσσα μας. Της Ρόης Χάικου

Ομιλείτε ελληνικά για το iPhone από τις 17 Ιουνίου, καθώς έρχεται η τρίτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για το κινητό τηλέφωνο της Apple, η οποία υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.
Μετά την αναβάθμιση των συσκευών που έχουν στην διάθεσή τους οι συνδρομητές της Vodafone και της Cosmote στην χώρα μας θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα στα ελληνικά, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εμπορική διάθεση του iPhone στην Ελλάδα.
Η νέα έκδοση iPhone 3.0 θα δοθεί ως δωρεάν αναβάθμιση στους ήδη κατόχους smartphones της Αpple. Οι βελτιώσεις στο λειτουργικό περιλαμβάνουν περισσότερα από 100 νέα χαρακτηριστικά, όπως τον φωνητικό χειρισμό της συσκευής, την αποστολής MMS και αντιγραφής και επικόλλησης κειμένου, από τη μια εφαρμογή στην άλλη, το "κατέβασμα" νοικιασμένων βίντεο και την προσθήκη, εκτός των ελληνικών και άλλων γλωσσών, όπως αραβικά, κορεατικά και εβραϊκά.
Παράλληλα, η Apple παρουσίασε και το νέο 3G μοντέλο, το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ 17 του μήνα με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, μειώνοντας την ίδια στιγμή την τιμή της υφιστάμενης συσκευής στα 99 δολάρια. To νέο iPhone 3G S έχει την ίδια εμφάνιση με τον προκάτοχό του, διαθέτει όμως ισχυρότερο επεξεργαστή, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, πυξίδα, φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 3 Mpixel με αυτόματη εστίαση, καθώς και βιντεοκάμερα. Η έκδοση με μνήμη 16 Gbyte τιμάται 199 δολάρια (με διετές συμβόλαιο κινητής), ενώ το μοντέλο με 32 Gbyte 299 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: